top of page

Rt Madona

Za vse levele potapljačev

 

Greben na piranski punti je zaradi same favne in flore najbolj živi del slovenskega morja. Zaradi same geološke strukture nudi varno zavetje večini vrst živih bitij, ki domujejo na tem delu severnega Jadrana. Na punti se lahko opravita 2 potopa, in sicer na severno in južno stran grebena. Maksimalna globina na južni strani ne presega 12 metrov, medtem ko se potop na severni strani opravlja na globini med pet in dvaindvajset metri. Potop je primeren tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše potapljače.

Triglav

Deep specialty certification required

 

Triglav is the highest mountain in Slovenia and at 39 m, the deepest point in the Slovenian sea. The site is a 15 min boat ride from Fiesa. Diving here can be challenging due to current,  visibility and heavy boat traffic and is recommended for experienced divers and calm conditions.

Piran pod cerkvijo

Za vse levele potapljačev

 

Ranging from 5 to 16 meters the dive site has a beautiful start directly underneath the church in Piran. From there we follow the gently sloping reef and can enjoy some of  the healthiest soft corals in the area.  The reef extends along the entire point which allows for an enjoyably long dive. 

Calm conditions and sandy shallow areas make this a perfect site for both fun dives and Discover Scuba Dives.

Fiesa reef

Za vse levele potapljačev

 

Greben Fiesa je med slovenskimi potapljači vsekakor priljubljen. Verjetno še najbolj zaradi kombinacije zanimivega in lahkega potopa, enostavnega dostopa ter veliko podvodnega življenja (morski konjički, hobotnice, sipe, lignji…). Potop je zanimiv in primeren tako za začetnike, kot tudi za zahtevnejše potapljače. Na tej lokaciji poleg dnevnih, izvajamo tudi nočne potope.

Pacug 

Suitable for all levels

 

Pacug dive site is a continuation of Fiesa reef heading east. It is also done as a shore dive.  Similiar to Fiesa it is possible to spot seahorses, flounders, scorpion fish as well as a variety of fishes common to the Adriatic sea.

Razbitina Maona Rossa

Advanced Divers​

 

Maona Rossa je barža, ki v podvodnem svetu kraljuje že od časov II. svetovne vojne. Potopljena je bila najverjetneje zaradi podvodne mine, saj v okolici Maone najdemo še 3 podobne mine, ki ležijo na dnu in v premer merijo približno 1 meter. Potopljena je v smeri Savudrija – Piran, z premcem

obrnjena proti Piranu. V notranjosti je še vedno polno tovora, najverjetneje boksit. Maona Rossa je tip plovila, katerega bi najlažje opisali kot “prikolica”.  To je plovilo brez lastnega pogona, ki se uporablja za prevoz različnih tovorov. Potop je idealen za prve potope na razbitinah, saj je penetracija razmeroma enostavna, globina pa ne presega 21 metrov.

​Razbitina KEC 
Advanced Open Water Diver

 

KEC je vojaška transportno desantna ladja iz II. svetovne vojne, potopljena na relaciji Piran – Strunjan. Potopljena je 2,9 km od rta Madone v Piranu, v severni smeri, 16 stopinj proti vzhodu. O sami razbitini je zelo malo znanega. Ve se to, da je pripadala italijanski vojski, ter da je bila najverjetneje potopljena spomladi leta 1945. Železna ladijska lupina je dolga 47,3m in široka 6,10m, ima tri manjše elise motorja in dve krmili.

Leži na palubi na peščenem dnu, 24 m globoko, rahlo nagnjena na levi bok.

 SLO   ENG    NL     DE

bottom of page