top of page

Rt Madona

Geschikt voor alle niveaus

 

Rt Madona is  waarschijnlijk het beste van wat de Sloveense zee te bieden heeft dankzij de geologische structuur, welke een veilige haven bied voor vele dieren zoals  kreefen, Conger alen, octopussen en verschillende vissen. Er zijn 2 verschillende duiken mogenlijk bij de riffen, de noord- en de zuidkant. Hier is het ook aangenaam duiken wanneer er slecht weer/wind komt van één kant, dan is het nog steeds aangenaam duiken aan de andere kant. Aan de noordkant loopt het rif van 5 tot 22 meter. De maximum diepte aan de zuidkant is 12 meter. 

Piran, bij de kerk

Geschikt voor alle niveaus.

 

Deze duiklocatie heeft een diepte van 5 tot 16 meter en begint bij de kerk in Piran. Vanaf daar word het langzaam aflopende rif gevolgd, waar de mooiste gezonde koraalsoorten van de omgeving zich bevinden. Het rif bevind zich rondom de uitstekende punt van Piran, waardoor mooie, lange duiken gemaakt kunnen worden.

Rustige omstandigheden en ondiepe zanderige plekken zorgen ervoor dat dit een perfecte locatie is voor recreatief duiken en voor de “discovery dives”. 

Rif van Fiesa

Geschikt voor alle niveaus

 

Het rif loopt af tot op 9 meter diepte en heeft een aantal geplaatste objecten die dit een interessante, gemakkelijke duiklocatie maken.  Verder vanaf het rif gaat de diepte naar 16 meter naar het zanderige gedeelte vanwaar de “muck dive” begint.  

Vele kleinere en cryptisch soorten zoals  inktvis,  nudibranch,

zeepaardjes, platvis en flatworm komen hier voor

Wanneer het donker word, komt het rif tot leven. Dit maakt het nachtduiken zeer   interessant omdat je het jachtgedrag van   inktvissen, octopussen, kreeften en conger alen kan zien. 

Wrak Maona Rossa

Geschikt voor ervaren duikers

 

Maona Rossa is het type boot welke “trailer” word genoemd, aangezien het geen eigen aandrijving heeft en word voortgetrokken door een ander schip. Dit schip werd gebruikt voor het vervoeren van verschillende ladingen en is gezonken in de 2e wereldoorlog, vermoedelijk door een zeemijn. Rond het wrak zijn overblijfselen te vinden van 3 andere zeemijnen.

*Let op : We bezoeken deze site op speciaal verzoek en vereisen een minimum van 4 duikers

Triglav

Deep specialty certification verplicht

 

Triglav is de hoogste berg in Slovenië en op 39 meter, het diepste punt in de Sloveense zee. De locatie ligt op 300 meter van Piran. Het duiken is hier uitdagend vanwege stroming, zicht en zwaar boot verkeer. Deze locatie is alleen bij rustige weersomstandigheden toegankelijk en alleen geschikt voor ervaren duikers.  

 SLO   ENG    NL     DE

bottom of page